فرهنگ : «عاملی که به زندگی انسان معنا و جهت می دهد»  آنکه فرهنگ و تاریخ گذشته و گذشته گان خود را شناخت ، خود را شناخته است .

تبلیغ کتاب









نمایش فولکلور سلاله

آمار سایت

کاربران
1
مطالب
382
نمایش تعداد مطالب
2480
تنوّع آب و خاک و قدمت تاریخ کشاورزی در گیلان، موجب گوناگونی تولیدات کشاورزی شده و تکثّر و غنای فرهنگی را در پی داشته است. فرهنگ عامیانه‌ی کشاورزی یکی از مهم‌ترین بخش‌های فرهنگ و تاریخ اجتماعی گیلان است که علاوه بر فنون کشاورزی ما را با فرهنگ و زندگی نسل‌های گذشته آشنا می‌کند.
کتاب پیش رو، متن فشرده‌ای است از فرهنگ عامیانه‌ی کشاورزی در گیلان که حاصل پژوهش‌های میدانی و تحقیق در متون پژوهندگان دیگر است. این اثر به شیوه‌های سنتی کاشت، داشت، و برداشت، ابزارها، آداب و رسوم، باورهای عامیانه و آواها و نواهاي رایج درباره‌ی دو محصول مهم شالیزارها و باغ‌های گیلان، یعنی برنج و چای می‌پردازد و رفتارها و کنش‌های انسانی را در مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول، در فصل‌های جداگانه معرفی می‌کند.

مولف:
طاهر طاهری در سال 1323 در رشت متولد شد. سال های کودکی و تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش گذراند. سپس وارد دانشگاه تهران شد و دوره ی کارشناسی را در رشته ی علوم اجتماعی گذراند.
او كارشناس مركز مردم شناسي ايران بود وسابقه ي همکاری با چندین مرکز پژوهشی از جمله پژوهشکده ی مردم شناسی،  دانشگاه تهران، اداره ی کل باستان شناسی، دفتر پژوهش های فرهنگی و اجتماعی و ... را دارد.
از طاهری مقالات متعددی در کتاب ها و نشریات گوناگون از جمله کتاب جمعه، مفید، هنر و مردم، کتاب ماه، گیله وا، گیلان نامه و ... منتشر شده است. كتاب‌هاي جشن‌ها و آيين‌هاي مردم گيلان (دو جلد، با همكاري محمد بشرا)، باورهاي عاميانه‌ي مردم گيلان (با همكاري محمد بشرا)  و  آيين‌هاي گذر از آثار اوست .
Template Design:Dima Group