برنج طارم

کشت و منشأ اولیه برنج طارم، شهر طارم در استان زنجان است. این برنج به دلیل مرغوبیت و کیفیت بالایی که داشت، نام این شهر را به خود اختصاص داد و به این نام شناخته شد. با این وجود، وسعت و میزان کشت آن در استان گیلان بسیار بیشتر است و از این رو به عنوان برنج گیلانی شناخته می‌شود. برنج طارم دارای انواع مختلفی همچون طارم صدری، طارم دم سیاه، طارم سنگی، طارم عطری، طارم هاشمی، طارم استخوانی و… است که این عناوین به دلیل ویژگی های منحصر به فردی است که این برنج‌ها دارند و با آن نامگذاری شده‌اند.

به طور کلی باید در زمان خرید برنج دقت کنید و آن چنان هم به تبلیغات بسنده نکنید. چرا که اغلب این نوع نام‌گذاری‌ها برای جنبه تبلیغاتی ماجرا است و موجب جذب مشتری خواهد شد. در صورتی که به عنوان مثال برنج استخوانی مانند سنگ و استخوان محکم است و قابلیت شکنندگی بسیار پایینی دارد. این ویژگی را در حقیقت اکثر برنج های تازه ای که از کارخانجات برنج کوبی بیرون می‌آیند، دارند.

برنج طارم دم سیاه در آستانه اشرفیه کشت می شود که جز برنج های خوشپخت و خوش عطر منطقه می باشد.

در کنار برنج های سنگی و استخوانی که کیفیت بالا و پخت خوبی دارند، برنج های غیرمرغوبی نیز وجود دارند که وسط آن‌ها یک شیار ریزی دارد و بسیار شکننده تر هستند.

ویژگی های ظاهری برنج طارم

برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.

نکته ای که باید در هنگام پخت به آن توجه کرد:

برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمی کنند و شفته می شود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد ، اما برنج های قدیمی کمی سفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند این برنج ها به خوبی ری می کنند.
منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

انواع برنج طارم

برنج طارم بسته به مکان و موقعیتی که کشت می شود به چهار دسته کلی تقسیم می شود، که شامل:

  • برنج طارم هاشمی
  • برنج طارم سنگی
  • برنج طارم دمسیاه
  • برنج طارم صدری

خواص برنج طارم

برنج اصیل ایرانی فواید و خواص زیادی دارد که برای سلامتی همه افراد لازم و ضروری است.

  • از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .
  • بعلاوه این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .
  • نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد، برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضم‌نشده به روده می‌رسد و به رشد باکتری‌های مفید برای عملکرد عادی روده‌ها کمک می‌کند.
  • برنج طارم بخاطر سهل الهضم بودن احساس نفخ و سنگینی به شخص دست نمی دهد.
  • باعث کاهش استرس و افسردگی می شود.
  • مفید برای عملکرد صحیح قلب و مغز است.
  • عملکرد صحیح دستگاه ایمنی و عصبی بدن را به همراه دارد.
  • فاکتوری مهم برای تقویت پوست و موهاست.
  • برای درمان یبوست و سوء هاضمه مفید است.

یک پاسخ ارائه کنید