حلوای رقایب

رقایب حلوا یکی از حلواهای شهر رشت در استان گیلان است.

مواد لازم حلوای رقایب:

  • شکر: ۱ لیوان
  • آب: ۱ و ۱/۲ لیوان
  • گلاب: ۱/۳ لیوان
  • زعفران آب کرده: ۵ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: ۱ لیوان (ابتدا داغ شده و پس از تفت دادن آرد به آن اضافه می‌شود)
  • آرد سفید یا آرد سنگک: ۲ لیوان
  • کره: ۵۰ گرم (پس از اضافه کردن همه مواد به آرد به آن اضافه می‌شود)
  • تخم گشنیز: یک قاشق غذاخوری

طرز پخت حلوای رقایب:

1. برای تهیه شیره حلوا باید شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه‌ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد، روغن را نیز داخل قابلمه‌ای بریزید تا گرم شود؛ آرد را ۲ بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.

2. آرد را آن‌قدر تفت دهید تا رنگ آرد کرم شود. بسیار مراقب باشید آرد شما ته نگیرد (با قاشق مرتب آرد را هم بزنید) پس از آنکه رنگ آرد کرم شد روغن داغ را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.

3. بعد از سرخ شدن آرد و روغن، تخم گشنیز را هم می‌ریزیم و سرخ می‌کنیم تا بوی خامی آرد از بین برود.

4. حرارت را کم کنید و شیره داغ (مخلوط آب و شکر که از قبل آماده کرده‌اید) را اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و به روغن بیفتد.

نکات:

بهترین آرد برای حلوا، آرد نان سنگک هست که تیره و زبر است اما می‌توان بجای آرد سنگک از آرد سفید هم استفاده کرد.

وقتی مواد را پایین گذاشتیم و داشتیم ورز می‌دادیم می‌توانیم کمی خلال بادام هم در آن بریزیم. بعد وقتی توی ظرف خوب هم زدیم و کوبیدیم و حلوا از ظرف جدا شد، توی ظرف می‌کشیم و با قیف تزیین می‌کنیم.

 

منبع : سایت مثبت1

یک پاسخ ارائه کنید