دست حلوا
دست حلوا یکی از انواع حلواهای لاکچری شمال کشورمان است که اصالت آن متعلق به شهرهای گیلان می باشد
مواد لازم دست حلوا
آرد برنج: 800 گرم
آرد قنادی : 200گرم
روغن نیمه جامد : 250گرم
شکر : 500گرم
آب : 3لیوان
گلاب : نصف فنجان
پودر هل : یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه دست حلوا
مرحله اول
برای تهیه دست حلوا خوشمزه در ابتدای کار شهد حلوا را آماده می کنیم، برای این منظور آب را به همراه شکر درون ک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
مرحله دوم
پس از گذشت این مدت، زمانی که شهد کمی غلیظ شد، گلاب را به همراه پودر هل به قابلمه اضافه می کنیم، سپس آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم تا حرارت آن کم شده و ولرم شود. حالا به سراغ آماده کردن حلوا می رویم.
مرحله سوم
برای این منظور آرد قنادی و آرد برنج را درون الک ریخته و درون یک تابه مناسب الک می کنیم، سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و به صورت مداوم هم می زنیم تا بوی خامی آرد از بین رفته و کمی تغییر رنگ بدهد.
مرحله چهارم
در ادامه روغن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاملا ذوب شده و کنار می گذاریم تا ولرم شود. حالا تابه را از روی حرارت بر می داریم و آرد را درون الک ریخته، سپس ۳ مرتبه الک می کنیم و مجددا به تابه بر می گردانیم.
مرحله پنجم
حالا یکی در میان مقداری از روغن ولرم و شهد ولرم کم کم به تابه حاوی آرد ولرم اضافه کرده، سپس مخلوط می کنیم تا به خورد آرد بروند. در ادامه به همین ترتیب ادامه می دهیم و بین کار ۲ قاشق غذاخوری گلاب به تابه می افزاییم.
مرحله ششم
زمانی که حلوا کمی خنک شد، آنرا با دست به خوبی ورز می دهیم تا حلوا کاملا منسجم شود. در ادامه حلوای بدست آمده را درون سینی مورد نظرمان به قطر ۲ سانتی متر می ریزیم و با دست یا گوشت کوب پهن می کنیم.
مرحله هفتم
حالا روی حلوا مقداری مغز گردو خرد شده و پودر هل به صورت پخش می ریزیم، سپس با گوشت کوب فشار می دهیم تا به حلوا بچسبند. در نهایت اجازه می دهیم حلوا کاملا سفت شود، سپس به اندازه های دلخواه برش می زنیم. نوش جان.
منبع: سایت پانا مگ