فرهنگ خوراک مردم گیلان
فرهنگ خوراک ایرانی ، هویتی رنگین کمانی است که از هویت های قومی تشکیل شده است . یکی از طیف های این رنگین کمان ، مردمان گیلان اند که در حاشیه ی غربی دریای کاسپین زندگی می کنند .
غذا های مردم این سرمین ، در میان سایر ایرانیان شهره ی خاص و عام است . شهرت و محبوبیت این غذا ها به گونه ای بوده است که حتی به دبار شاهان ایران از جمله شاهان صفوی و قاجار راه یافت .
سرزمین ایران از اقوام گوناگونی تشکیل شده است و با برخورداری از مواهب طبیعی و تنوع تولیدات دامی و کشاورزی ، در طول تاریخ پرنشیب و فراز خود فرهنگی غدایی را بنا نهاد که در میان ملل مختلف جایگاه ویژه ای دارد.
فرهنگ خوراک ایرانی ، هویتی رنگین کمانی است که از هویت های قومی تشکیل شده است . یکی از طیف های این رنگین کمان ، مردمان گیلان اند که در حاشیه ی غربی دریای کاسپین زندگی می کنند . غذا های مردم این سرمین ، در میان سایر ایرانیان شهره ی خاص و عام است . شهرت و محبوبیت این غذا ها به گونه ای بوده است که حتی به دبار شاهان ایران از جمله شاهان صفوی و قاجار راه یافت .
در این اثر ، کوشش بر این است که فرهنگ خوراک این مردمان ، از منظر مطالعات مردم شناختی بررسی شود . تاکید ، بیشتر بر نشانه های فرهنگی مربوط به غذا و خوراکی هاست ، اگر چه در خلال طرح موضوعات ، نمونه های از شیوه ی طبخ و ترکیب مواد در غذا های گیلانی داده می شود .
فهرست
پیش گفتار
نگاهی به پیشینه ی باستانی خوراک در گیلان
برنج
فراورده های طبیعی خوراک در گیلان
ماهی
گیاهان و رستنی ها
شیوه های نگه داری آذوقه
خوراک و خواص دارویی آن
خوراک در مناسبت های آیینی
آداب میهمان
شیوه ی غذا خوردن و آداب سفره
وعده های غذا
آشپزی گیلان
غذا ها و شیوه ی پخت آن ها
خورش ها و شیوه ی پخت آنها
خورش های گیاهی
خورش های گوشتی
کو کو و شامی
آش
کباب
خوردنی های دیگر
غذاهای کناری
ترشی
مربا
نان و انواع آن
لبنیات
تنقلات
حلواها
ظروف و وسایل آشپزی
فهرست غذاهای گیلان
پلو ها
آش ها
کوکوها
مزه ها
شربت و مرباها
رب ها
ترشی ها
نان ها
شیرینی ها و حلواها
تنقلات
پی نوشت
کتاب نامه
چکیده انگلیسی