لاجونی گَب/ واژه های اصیل لاهیجانی26
لاجونی گَب/ واژه های اصیل لاهیجانی
به قلم؛ محمود اصغری
نویسنده کتاب نگاهی به مردم شناسی لاهیجان
وا-ویجه= جقور-بقور/ سرخ کردن جگر سفید و جگر سیاه در روغن
_ جَرزَن= جارچی
_ جَر- زئین= جارزدن
_ دَادوفریاد= جارو جنجال
_ جوم= جام
_ حَی-وون= حیوان
_ جُن-گیتئن= جان گرفتن
_ جا-دکَتَن= جاگرفتن
_ تَلَا-فی= جبران
_ جوبرون – گودَئن= جبران کردن
_ سیوا-سیوا= جدا-جدا
_ اور-زه= جُربُزه
_ په-ره-بوئن= جِر خوردَن
_ په-ره-گودئن= جِر دادن
_ لا= جِرز
_ دَبه- گیتَن= جِرزدن
_ داغوله- گیتئن= جِرزدن
_ قُورْت= جُرعه
_ جورْم= جٍُرم سیگار و مانند آن
_ دریده= گستاخ
_ توندا- بوئن= جِرَی شدن
_ جیزَ- ویز- گودئن = جِزجِز کردن(آوای ویژه انداختن جیزی در روغن داغ)
_ جیزه-ویلی- گودئن= جیز-جیز کردن(سوزش کردن زخم)
_ جی-جی-لیس(جیز غَله) = جزغاله
_ میئن-پُشته= جزیره
_ وا-مَتَن= جستجوکردن
_ ای را-اورا= جَسته، گریخته
_جه-وه= جعبه
_ تَقَلوب گودَن= جعل کردن
_ تقل-لوبی= جعلی
_ زاک= جَقله
_ وا-ویجه= جقور-بقور(جگر سفید و سیاه خُرد شده، که باروغن سرخ شود)