فرهنگ خوراک مردم گیلان

سرزمین ایران از اقوام گوناگونی تشکیل شده است و با برخورداری از مواهب طبیعی و تنوع تولیدات دامی و کشاورزی ، در طول تاریخ پرنشیب و فراز خود فرهنگی غدایی را بنا نهاد که در میان ملل مختلف جایگاه ویژه ای دارد

فرهنگ خوراک ایرانی ، هویتی رنگین کمانی است که از هویت های قومی تشکیل شده است . یکی از طیف های این رنگین کمان ، مردمان گیلان اند که در حاشیه ی غربی دریای کاسپین زندگی می کنند . غذا های مردم این سرمین ، در میان سایر ایرانیان شهره ی خاص و عام است . شهرت و محبوبیت این غذا ها به گونه ای بوده است که حتی به دبار شاهان ایران از جمله شاهان صفوی و قاجار راه یافت .

در این اثر ، کوشش بر این است که فرهنگ خوراک این مردمان ، از منظر مطالعات مردم شناختی بررسی شود . تاکید ، بیشتر بر نشانه های فرهنگی مربوط به غذا و خوراکی هاست ، اگر چه در خلال طرح موضوعات ، نمونه های از شیوه ی طبخ و ترکیب مواد در غذا های گیلانی داده می شود .

فرهنگ خوراک مردم گیلانپدبدآور:

مسعود پور هادی در سال 1332 در بخش خمام از توابع رشت به دنیا آمد . تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش و تحصیلات متوسطه را در رشت و انزلی به پایان رساند .

پس از چندی به کشور آلمان رفت و نزدیک به دو دهه از زندگی خود را در آنجا گذراند ودر سال 1380 به ایران بازگشت و به طور جدی در حوزه ی زبان و ادبیات گیلکی به پژوهش پرداخت دو کتاب بررسی ویژگی ساختار زبان گبلکی ، گویش رشتی و باد مو دورشین با ورد ( دفتر شعر گیلکی ) از وی منتشر شده است

از مسعود پور هادی شعرها و داستان های متعدد گیلکی در نشریات گیلان به چاپ رسیده است .

یک پاسخ ارائه کنید