معرفی غذاهای محلی
انواع غذاهای محلی گیلان
غذاهای محلی گیلان از محصولات کشاورزی و دامپروری خطه شمال تاثیر گرفته است. غذاهای گیلانی از نظر طعم و ظاهر بسیار متنوع هستند، بهطوری که در کنار اماکن دیدنی گیلان، یکی از جاذبههای گردشگری گیلان محسوب میشود.
غذا بخشی از هویت نقاط مختلف جهان است و به اندازهای مهم است که توجه مدیران یونسکو را نیز به خود جلب کرده است به نحوی که برخی از شهرهای جهان را به عنوان خلاقترین شهرهای خوراکشناسی جهان به ثبت رساندهاند.
شبکه شهرهای خلاق خوراکشناسی دارای ۱۸ عضو احتمالی است که از آن جمله میتوان به رشت، شنگژو، پارما و توسان اشاره کرد. در اصل این شهرها دارای بیشترین تنوع غذایی هستند.
تنوع غذایی شهرها میتواند یکی از تواناییهای آنها برای جذب گردشگر باشد.
غذای اصیل گیلان
باقلاقاتق
یکی از غذاهای اصیل گیلان است و کمتر کسی است که این غذای محلی را نشناسد. این غذا با بافت نرم و غلیظش، یکی از خوشمزهترین غذاهای شمالی است که در تهیه آن از باقلای رشتی، شوید، سیر و تخممرغ استفاده میشود.
شامی رشتی با نخود و لپه
گیلانی ها از قدیم تا امروز قبل از ماه رمضان مواد شامی پوک رشتی رو آماده میکنن، فریز میکنن و هر شب سر سفره هاشون ازش استفاده میکنند. طرز تهیه
شامی رشتی با لپه
یکی از محبوب ترین کوکوهای رشتی که به شامی پوک معروفه و از ترکیب لپه پخته شده و گوشت ریش ریش شده تهیه میشه. این شامی بسیار لذیذ و خوشمزه
واویشکا دل و جگر
واویشکای دل و جگر از غذای سنتی و بسیار پرطرفدار استان گیلان است که با دستورهای متنوعی درست می شود. مواد لازم برای ۴ نفر جگر گوسفندی : یک دوم
برنج نیم دانه و لاشه
رنج نیم دانه و لاشه برنج هایی هستند که از الک کردن برنج های سالم توسط دستگاه بوجار تهیه میشوند این برنج ها، همان برنج های شکسته ای هستند که
حلوای رقایب
رقایب حلوا یکی از حلواهای شهر رشت در استان گیلان است. مواد لازم حلوای رقایب: شکر: ۱ لیوان آب: ۱ و ۱/۲ لیوان گلاب: ۱/۳ لیوان زعفران آب کرده: ۵ قاشق غذاخوری پودر
دوشاب برنج
شیرینی دوشاب برنج که با نام دوشاب بج هم شناخته می شود، یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی شمال کشورمان می باشد طرز تهیه دوشاب برنج مواد لازم:
ترشی بادمجان شکم پر
ترشی بادمجان شکم پر گیلانی (شمالی) مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر: بادمجان قلمی ریز: ۲۰ عدد سبزی خشک; خنش (خالواش)، نعناع و چوچاق:۲۵۰ گرم یا سبزی تازه نیم کیلو سیر:
ترشی سیب زمینی (یارالماسی)
بادمجان ترشی بدون تخم ۲ کیلو خیار ریز یک کیلو هویج یک کیلو گل کلم یک عدد سیب زمینی ترشی نیم کیلو لوبیای سبز نیم کیلو کرفس دو عدد سبزی(نعناع،ترخون،جعفری،گشنیز،ریحان)
ترشی بادمجان
خوردن ترشیجات در کنار غذا بسیار لذت بخش است و تهیه آن ها در خانه بسیار آسان است. با رعایت نکاتی می توانید با استفاده از این دستورها ترشی های