چوبر

چوبَر شهری است در استان گیلان ایران. این شهر از توابع شهرستان طوالش(تالش) این استان است. جمعیت چوبر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱٫۴۸۱ نفر بوده‌است.

این شهر در سال ۱۳۸۴ خورشیدی از ادغام پنج روستا تشکیل شد. آبشارهای کوهستانی از جاذبه‌های گردشگری چوبر هستند. طرح هادی شهر چوبر به تصویب رسیده و سه خیابان اصلی شهر در دست بهسازی است.

مردم چوبر به زبان‌های ترکی آذربایجانی و تالشی صحبت می‌کنند. برخی از مردم تالش‌تبار این شهر و چند روستای ساحلی اطراف به تدریج زبان تالشی را کنار گذاشته و به زبان ترکی آذربایجانی گویشور شده‌اند. این امر در بخش‌هایی از مناطق تالش‌نشین ایران شامل برخی مناطق در ناحیه‌ای که از شهر هشتپر آغاز می‌شود و تا آستارا ادامه می‌یابد مشهود است. زبان تالشی هنوز در روستاهای کوه‌پایه‌ای و کوهستانی پیرامون چوبر برتری دارد. در این منطقه غالب مردم مذهب اهل تسنن داشته‌اند که به مرور زمان و با فشار حاکمان وقت در زمانهای مختلف؛ به اهل تشیع تغییر مذهب داده‌اند.

در سال ۱۳۸۷ پدیدهٔ رانش زمین که پیش از این در منطقه چوبر بی‌سابقه بود رخ داد.

مکان‌های دیدنی

تاوا گولی واقع در بالامحله چوبر. اماکن متبرکه امامزاده نرگس خاتون، نه ساله، تخته پوری، دروارمحله، للکه‌محله، علی مراد محله، رودسرا، بازار چوبر، حاج یدالله محله ۱ و ۲، هنری محله، کچیم، خودکارمحله، مسجد قاباقی، دهقان‌محله، الکوفی و ییلاقات، ییلاق محمدعلی یوردی، هاچاقیه، اسکندر یوردی، کوردیوردی، قیصیرداغ.

در قدیم

فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۲ در مورد چوبر می‌نویسد: دهی است از دهستان کرگان‌رود شمالی بخش مرکزی شهرستان طوالش. در ۳۷ هزارگزی شمال هشتپر و ۳ هزار گزی شمال حویق سر راه شوسه آستارا واقع شده‌است. جلگه و مرطوب است. ۱۷۲۵ تن سکنه دارد. از چشمه و رودخانه آبیاری می‌شود. از محصولاتش غلات، لبنیات، عسل، چای، گیلاس، سیب و پرتقال است. مردمش به کشاورزی اشتغال دارند. سر راه شوسه ۵ قهوه‌خانه و چند دکان دارد.

یک پاسخ ارائه کنید