کشاورزی در گیلان (گندم، ابریشم، زیتون، توتون، بادام زمینی، نیشکر)
تنوّع آب و خاک و قدمت تاریخ کشاورزی در گیلان، موجب گوناگونی تولیدات کشاورزی شده و تکثّر و غنای فرهنگی را در پی داشته است. فرهنگ عامیانهی کشاورزی یکی از مهمترین بخشهای فرهنگ و تاریخ اجتماعی گیلان است که علاوه بر فنون کشاورزی ما را با فرهنگ و زندگی نسلهای گذشته آشنا میکند. کتاب پیش رو، متن فشردهای است از فرهنگ عامیانهی کشاورزی در گیلان که حاصل پژوهشهای میدانی و تحقیق در متون پژوهندگان دیگر است. این اثر به شیوههای سنتی کاشت، داشت، و برداشت، ابزارها، آداب و رسوم، باورهای عامیانه و آواها و نواهای رایج دربارهی دو محصول مهم شالیزارها و باغهای گیلان، یعنی برنج و چای میپردازد و رفتارها و کنشهای انسانی را در مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول، در فصلهای جداگانه معرفی میکند.