شیو های سنتی و فرهنگ عامیانه ی کشاورزی در گیلان (برنج و چای)

تنوّع آب و خاک و قدمت تاریخ کشاورزی در گیلان، موجب گوناگونی تولیدات کشاورزی شده و تکثّر و غنای فرهنگی را در پی داشته است.

فرهنگ عامیانه‌ی کشاورزی یکی از مهم‌ترین بخش‌های فرهنگ و تاریخ اجتماعی گیلان است که علاوه بر فنون کشاورزی ما را با فرهنگ و زندگی نسل‌های گذشته آشنا می‌کند.

کتاب پیش رو، متن فشرده‌ای است از فرهنگ عامیانه‌ی کشاورزی در گیلان که حاصل پژوهش‌های میدانی و تحقیق در متون پژوهندگان دیگر است. این اثر به شیوه‌های سنتی کاشت، داشت، و برداشت، ابزارها، آداب و رسوم، باورهای عامیانه و آواها و نواهای رایج درباره‌ی دو محصول مهم شالیزارها و باغ‌های گیلان، یعنی برنج و چای می‌پردازد و رفتارها و کنش‌های انسانی را در مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول، در فصل‌های جداگانه معرفی می‌کند.

====================

مولف:
طاهر طاهری در سال 1323 در رشت متولد شد. سال های کودکی و تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش گذراند. سپس وارد دانشگاه تهران شد و دوره ی کارشناسی را در رشته ی علوم اجتماعی گذراند.
او کارشناس مرکز مردم شناسی ایران بود وسابقه ی همکاری با چندین مرکز پژوهشی از جمله پژوهشکده ی مردم شناسی، دانشگاه تهران، اداره ی کل باستان شناسی، دفتر پژوهش های فرهنگی و اجتماعی و … را دارد.
از طاهری مقالات متعددی در کتاب ها و نشریات گوناگون از جمله کتاب جمعه، مفید، هنر و مردم، کتاب ماه، گیله وا، گیلان نامه و … منتشر شده است. کتاب‌های جشن‌ها و آیین‌های مردم گیلان (دو جلد، با همکاری محمد بشرا)، باورهای عامیانه‌ی مردم گیلان (با همکاری محمد بشرا) و آیین‌های گذر از آثار اوست .

یک پاسخ ارائه کنید