ترشی سیب زمینی (یارالماسی)
- بادمجان ترشی بدون تخم ۲ کیلو
- خیار ریز یک کیلو
- هویج یک کیلو
- گل کلم یک عدد
- سیب زمینی ترشی نیم کیلو
- لوبیای سبز نیم کیلو
- کرفس دو عدد
- سبزی(نعناع،ترخون،جعفری،گشنیز،ریحان) نیم کیلو
- فلفل سبز نیم کیلو
بادمجان ها را کباب میکنیم و بعد پوست ان را میگیریم. بعد در اَلَک یا آبکش چوبی میچینیم و روی آن را پارچه میکشیم و شی سنگینی روی پارچه قرار میدهیم تا آب بادمجان کاملا گرفته شود.(بادمجان ها باید یک روز با این روش بمانند).
بعد بادمجان ها را بازهم یک روز روی پارچه میگذاریم بمانند تا رطوبت آنها کاملاً گرفته شود، بعد مقداری نمک روی آنها میپاشیم و آنها را ساطوری میکتیم و مقداری سرکه روی آنها میریزیم و بهم میزنیم تا مایه کمی شل شود.
سپس سبزی ها را تمیز میکنیم و میشوییم و رطوبت آنها را میگیریم و خشک میکنیم بطوریکه بههیچوجه مرطوب نباشد.
بعد از چرخ رد میکنیم و بلافاصله در سرکه میریزیم تا سیاه نشود. سپس خیار و هویج و گل کلم و لوبیای سبز(در صورت تمایل) و کرفس و سیب زمینی ترش و فلفل سبز را پوست و ریشه گرفته و ریز خرد میکنیم.
کمی نمک به آنها میپاشیم و آنها را روی پارچه ای پهن میکنیم و یک روز میگذاریم بمانند تا رطوبت آنها گرفته شود و بعد همه مواد آماده شده را با هم مخلوط میکنیم و مقداری سرکه تا حدی که ترشی زیاد شل نشود به آن اضافه میکنیم.
میتوانید کمی پودر گلپر نیز به ترشی اضافه کنید که عطر آن بیشتر میشود.
نام دیگر سیب زمینی ترشی
یه مدل کنگر فرنگی که در خارج با نام ‘کنگر فرنگی اورشلیم’ یا به انگلیسی Jerusalem artichoke میگن!
ما تو شمال ایران بهش یارالمَسی یا به زبون محاوره ترشی سیب زمینی میگیم!
نکته جالبه درباره اش اینه که چون یک ریشه خوراکی نشاسته ای است حاوی سطوح بالایی از اینولین است، یک کربوهیدرات غیرقابل هضم بسیار گازدار که توسط باکتریهای روده تخمیر می شود.! آنقدر قدرت نفخ قوی دارد که سرآشپزها و باغبانهای حرفهای به اون لقب کنگرگوزو(FartiChoke) دادهاند.
ایا سیب زمینی ترشی را باید پوست کند؟
خیر برای استفاده در ترشی نیازی به پوست گرفتن نیست و کافیه قاچ بزنید و خرد و استفاده کنید.
منبع: سایت گیلان فود