شیرینی اگردک
یکی دیگر از دسرهای خوشمزه سنتی استان گیلان می توان به شیرینی اگردک اشاره کرد، در تهیه این شیرینی آرد برنج محلی، هل، پودر گل زنجبیل و میخک، پودر قند استفاده می شود و به خاطر همین مواد تشکیل دهنده طعمی بسیار تند و ماندگاری پیدا میکند.
اگرچه مرکز اصلی این شیرینی در ماسوله است ولی در شیرینی فروشی های گیلان نیز می توانید آن را خریداری کنید چنانچه گذرتان به این منطقه افتاد حتماً طعم این خوشمزه را امتحان کنید.
آگردک ماسوله ای
برای شروع به مواد لازم زیر نیاز داریم.
- آرد برنج ۲ لیوان
- آرد گندم ۲ لیوان
- روغن جامد ۳۰۰گرم
- زنجبیل ۳ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- پودر قند ۱ونیم لیوان
آردها رو با پودر زنجبیل و بیکنیگپودر مخلوط کنید و از اَلَک رد کنید.
روغن رو روی حرارت بزارید و پودر قند بهش اضافه کنید و هم بزنید تا روغن آب بشه و پودرقند داخلش حل بشه.
کم کم آرد رو اضافه کنید و خوب هم بزنید پس از اینکه همه آرد رو اضافه کردید شروع به ورز دادن نمایید.
خمیر نیاز به ورز دادن زیاد داره بعد اینکه خوب ورز دادید ۲ ساعت باید بزارید استراحت کنه.
۲ ساعت بعد دوباره خمیر رو وَرز بدید و از خمیر تکهای بردارید و با دست بهش شکل بدید یا میتونید قالب بزنید.
سینی فر رو چرب کنید و کاغذ روغنی بندازید و شیرینیها رو با فاصله کنار هم بچینید.
دمای فر ۱۸۰درجه سانتیگراد بزارید تا ۱۰دقیقه جلوتر گرم بشه.
زمان پخت ۱۵دقیقه و بعد پخت اجازه بدید کاملا خنک بشه.
سپس در ظرف در بسته و در جای خنک نگهداری کنید
منبع: سایت نمناک – سایت گیلان فود