کشت برنج در گیلان
کشت برنج در جلگهی گیلان یکی از اقلام مهم خوراکی برای انسانهایی بود که قصد اشغال این جلگه را داشتند. از سوی دیگر شیوهی این محصول به آنها کمک کرد تا جنگل انبوه و لجاج رویش آن را به سلطهی خود درآورند. از این منظر کشت برنج با تاریخ یکجانشینی در جلگهی گیلان همزاد است و بدون آن امکان هیچگونه فعالیت مستمر و تمدنزا در این پهنه فراهم نبود. از اینرو میتوان گفت که پیش از رواج کشت برنج در جلگهی گیلان، کشاورزی، سکونت و سکونتگاه دائمی فرصت گسترش چندانی پیدا نکرد و استقرارهای انسانی عموماً به نواحی کوهستانی و بهصورت قشلاقی در کوهپایهها محدود بود.
کتاب پیشِ رو که در سه فصل تدوین شده است، بهطور فشرده به موضوع کشت برنج در جهان، ایران و گیلان میپردازد و میکوشد با معرفی گیاه برنج، ویژگیهای اقلیمی و طبیعی کشت این محصول را شرح دهد و ضمن بیان تاریخچهی کشت این محصول، تغییرات سطح زیرکشت و تولید آن را مورد بررسی قرار دهد.