لاجونی گَب/ واژه های اصیل لاهیجانی23
لاجونی گَب/ واژه های اصیل لاهیجانی
به قلم؛ محمود اصغری
نویسنده کتاب نگاهی به مردم شناسی لاهیجان
اَشپول= خاویار/ تُخم ماهی
_ مورغونه گودئن= تخم کردن
_ اَشپول= تُخم ماهی(خاویار)
_ تَشتَن= تراش دادن
_ تَرَش دئن= تراش دادن
_ دَفاچ= تراوش
_ تَرَک – حَلوه= ترحلوا
_ تَلخون= ترخون (گیاه)
_ پوک= تُرد(آن چه زود خُرد و شکسته می شود)
_ زرنگ= تَردست
_ زرنگی= تَردستی
_ دودیلی- دَشتَن= تردید داشتن
_ دودیلی- گودَن= تردید کردن
_ اَخْم بَزه= تُرشرو
_تورشه- واشه-ی= گیاه تورشک
_ ویل- گودئن= ترک کردن
_ کَه-کیج= تره تیزک (شاهی)
_ تی-لیت= ترید(نان خُُرد کرده در شیر یا دوغ و آبگوشت و مانند آن ها، که خیس و خورده شود)
_ ته- بِه= تعزیه
_ ته-بِه خون= تعزیه خوان
_ فیلی= آب دهان/ تُف
_ فیلی- فودئن= تُف انداختن
_ سَم کردَن= تقسیم کردن
_رَخشَن= تقلید صدا کردن به تمسخر
_ تَک= تنها
_ تیک= آوای عقربه ساعت/تیک، تیک
_ توکُن= تکان
_ توکون خوردن= تکان خوردن
_ توکُون دئن= تکان دادن
_ ای-فاده= تکبّر
_ ایفاده-گودَن= تکبّر کردن
_ تَکه دئن= تکیه دادن
_ پوشته گودئن= تلمبار کردن
_ تنگوله= تَلنگُر
_ تومون= تُنبان