حلوا ضیابری گیلان
مواد لازم برای تهیه حلوا ضیابری
- آرد برنج: ۱ و ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- آب لیمو ترش تازه: ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره ذوب شده: ۴ قاشق غذاخوری
- گردو خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- زیره: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل: نصف قاشق غذاخوری
- پودر هل و دارچین: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای عید گیلان:
برای درست کردن حلوا ضیابری گیلان که به آن حلوای عید گیلان هم میگویند باید آرد برنج را برای ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. سپس آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود. آب لیمو ترش را به ترکیب آب و شکر اضافه کنید و شربت حلوای شمالی را آماده کنید. کف روی شربت حلوا را بگیرید و بعد از ۱۵ دقیقه شربت را بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
کره را روی حرارت قرار دهید و با شربت حلوا و آرد ترکیب کنید و داخل یک کاسه بریزید. خمیر را خوب ترکیب کنید و ورز دهید تا نرم شود. گردوی خرد شده را با زیره، زنجبیل، هل و دارچین ترکیب کنید. مقداری خمیر بردارید و به شکل مستطیل باز کنید. سپس مقداری از ترکیب گردو را داخل آن قرار دهید. بعد خمیر را تا کنید و با موادی مثل پودر گل محمدی یا پودر پسته یا پودر قند و … تزیین نمایید.
منبع: مجله آشپزی زولبیا