حلوا ضیابری گیلان

مواد لازم برای تهیه حلوا ضیابری

  • آرد برنج: ۱ و ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب لیمو ترش تازه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • کره ذوب شده: ۴ قاشق غذاخوری
  • گردو خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • زیره: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر زنجبیل: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر هل و دارچین: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه حلوای عید گیلان:

برای درست کردن حلوا ضیابری گیلان که به آن حلوای عید گیلان هم می‌گویند باید آرد برنج را برای ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. سپس آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود. آب لیمو ترش را به ترکیب آب و شکر اضافه کنید و شربت حلوای شمالی را آماده کنید. کف روی شربت حلوا را بگیرید و بعد از ۱۵ دقیقه شربت را بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

کره را روی حرارت قرار دهید و با شربت حلوا و آرد ترکیب کنید و داخل یک کاسه بریزید. خمیر را خوب ترکیب کنید و ورز دهید تا نرم شود. گردوی خرد شده را با زیره، زنجبیل، هل و دارچین ترکیب کنید. مقداری خمیر بردارید و به شکل مستطیل باز کنید. سپس مقداری از ترکیب گردو را داخل آن قرار دهید. بعد خمیر را تا کنید و با موادی مثل پودر گل محمدی یا پودر پسته یا پودر قند و … تزیین نمایید.

 

منبع: مجله آشپزی زولبیا

یک پاسخ ارائه کنید