شیرینی میان پر گیلانی
مواد لازم برای تهیه شیرینی میان پر گیلانی
- تخم مرغ: ۱ عدد
- روغن جامد: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران: ۲ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه: ۱ قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
- آرد: به مقدار لازم
- گردوی آسیاب شده: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- پودر قند: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه شیرینی میان پر سنتی گیلانی:
«شیرینی میان پر» از شیرینیهای محلی و سنتی گیلان برای عید است. این شیرینی محلی گیلانی فوقالعاده مقوی و خوشمزه است و همراه با چای سرو میشود. برای درست کردن شیرینی میان پر گیلانی باید خمیر مایه را با مقداری آب ولرم ترکیب کنید و یک ربع صبر کنید. در یک ظرف دیگر تخم مرغ، شکر، روغن و بیکینگ پودر را ترکیب نمایید و مواد را هم بزنید. سپس خمیر مایه را اضافه کنید و آرد را کم کم به ترکیب اضافه نمایید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را برای ۷ دقیقه ورز دهید. اجازه دهید خمیر برای ۱ تا ۲ ساعت در مکانی تاریک استراحت کند. سپس خمیر را پهن کنید و بعد با استفاده از لبه لیوان یا قالب پیراشکی خمیر را به صورت دایرهای برش دهید. برای درست کردن مواد داخل خمیر باید وانیل، پودر هل، دارچین، پودر قند و گردو را ترکیب کنید. مواد را داخل خمیر قرار دهید و مثل پیراشکی ببندید. سپس شیرینی را در روغن فراوان سرخ کنید. بعد از سرخ شدن شیرینیها را به ترکیب پودر قند و وانیل آغشته و سرو کنید.
منبع: مجله آشپزی زولبیا