شیرین قاتق
یکی دیگر از غذاهای خوشمزه سنتی گیلان شیرین قورمه یا همان شیرین قاتق میباشد که در اکثر مراسم های محرم پخته می شود. زمان آماده شدن این غذا کوتاه است. در تهیه این غذای خوشمزه و خاص گوشت خرد شده، قیسی، زعفران، پیاز ریز شده، نمک، فلفل، روغن و زردچوبه استفاده می شود.
مواد اولیه شیرین قورمه
- گوشت خردشده:500 گرم
- قیسی:250 گرم
- پیاز ریز شده:یک عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن:به میزان لازم
- زعفران:در صورت تمایل به میزان لازم
طرز تهیه شیرین قورمه
ابتدا گوشت را با 3 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. هنگام جوشیدن ،کف جمع شده روی سطح آب را با قاشق جمع کنید. بعد از برداشتن کف های قهوه ای ، حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی حدود 3 ساعت بپزد.
در یک ساعت آخر پخت گوشت زردچوبه ، فلفل و نمک را هم به آن اضافه کنید.
سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا گرم شود. به روغن داغ شده پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند.
بعد قیسی را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه ای در روغن تفت دهید.
سپس در نیم ساعت آخر پخت گوشت مخلوط پیاز و قیسی را به آن اضافه کنید و اگر دوست داشتید میتوانید زعفران هم در این غذا بریزید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
نکته:
_ در این غذا شما میتوانید به جای قیسی از 100 گرم آلو و 50 گرم کشمش پلویی هم استفاده کنید تا خورش مزه ملسی پیدا کند.
منبع: سایت نمناک