ماهی فیبیج
یکی از غذاهایی که برای سلامتی بدن بسیار مفید است ماهی ” شکم پر ” می باشد. در تهیه این غذا از نمک، گلپر و فلفل برای طعم دار کردن داخل شکم و بدنه ماهی استفاده می کنند. سپس مخلوطی از گردوی ساییده شده، دانه های انار ترش، رب انار، سیر، سبزی های معطر، نمک، آلو، گلپر و فلفل را برای پر کردن شکم ماهی استفاده می کنند و در نهایت با برنج سرو می کنند.
مواد لازم برای ماهی فویج
- ماهی سفید یا ازاد یا کفال:1 عدد
- گردوی خرد شده:5 قاشق
- رب انار:5/1 قاشق
- سبزی های معطر:3 قاشق (چوچاق و جعفری یا نعنا و جعفری و گشنیز)
- زعفران:مقداری
- آب لیمو یا ابغوره:مقداری
- نمک:مقداری
طرز تهیه ماهی فویج
ابتدا ماهی را با آب سرد بشویید تا لزج پوست ماهی از بین برود.
سپس پشت چاقو را در طول ماهی از دم ت اسر بکشید تا پولک های ماهی کنده شود.
بعد دوباره ماهی را زیر آب سرد بشویید.
ماهی را به صورت طولی از شش تا دم شکاف دهید و شکمش را خالی کنید و خوب داخلش را بشویید.
ماهی را پس از تمیز کردن و شستن با دستمال خشک کنید و در مخلوط آبلیمو و نمک به مدت 2 ساعت بخوابانید تا نمک و ابلیمو کاملا به خرد ماهی بروند و آن را مزه دار کنند.
در این فاصله سبزی ها را هم پس از تمیز کردن و شستن ، خرد کنید و با رب انار و گردوی خرد شده مخلوط کنید و تفت دهید. تا مخلوط سیاه رنگی بدسیت بیاورید.
ماهی ها را بعد از زمان سپری شده از یخچال بیرون بیاورید و از مواد تفت داده شده در داخل شکم ماهی بریزید و شکمش را پر کنید.
اگر میخواهید مواد بیرون نریزد میتوانید با یک نخ و سوزن تمیز سر تا سر شکم ماهی را بدوزید.
روی سطح ماهی را با کره یا روغن چرب کنید و مقداری زعفران بر رویش بریزید .
داخل ظرف مورد نظرتان فویل آلومینومی بپوشانید طوری که از ظرف بیرون بزند و روی ماهی را بگیرد و بسته شود.سپس داخلش را چرب کنید و ماهی را داخل آن قرار دهید و فویل را ببندید.
ظرف را داخل فر با حرارت 170 درجه سانتی گراد و به مدت 2 تا 3 ساعت قرار دهید تا ماهی کاملا بپزد و روی آن برشته شود.
منبع: سایت نمناک