میرزا قاسمی
به جرات می توان گفت که غذای میرزا قاسمی یکی از پرطرفدارترین غذاهای گیلان به شمار می رود غذایی که در زمان ناصرالدین شاه قاجار توسط محمد قاسم خان ابداع شده و گسترش یافت و از آن پس به نام او ماندگار شد. این غذای خوشمزه و عالی روش پخت بسیار آسانی دارد. و طعمی نزدیک به خاویار بادمجان دارد. و البته گزینه مناسبی برای افراد گیاه خوار محسوب می شود.
در پخت ” میرزا قاسمی ” موادی همچون بادمجان، گوجه، تخم مرغ، سیر، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به کار می رود. ناگفته نماند میرزا قاسمی با دو روش دیگر نیز پخته می شود که در آن از مرغ و گردو نیز استفاده می کنند در روشی که از مرغ استفاده می شود معروف به میرزا قاسمی با مرغ می باشد و در روشی که گردو در آن به کار برده می شود به میرزا قاسمی با گردو شناخته شده است و هر دو طعم بسیار خوشمزه ای دارند.
روش پخت میرزا قاسمی با گردو
میرزا قاسمی یک غذای سنتی و خوشمزه گیلانی است که به خاطر عطر و طعمش طرفداران بسیاری دارد.این غذای گیاهی بسیار ساده و راحت پخته میشود و اگر بخواهید مجلسی تر و مغذی ترش کنید میتوانید به آن گردو هم اضافه کنید که تنها لذیذتر میکند بلکه در طعم واقعی آن تغییری احساس نمی شود. اگر شما هم دوست دارید یک میرزاقاسمی متفاوت تر و مجلسی تر تهیه کنید ، پیشنهاد میکنیم میرزاقاسمی با گردو را هم امتحان کنید.
مواد لازم برای میرزا قاسمی با گردو
- بادمجان:3 عدد
- تخم مرغ : 2 عدد
- گردوی آسیاب شده :1 پیمانه
- گوجه فرنگی : 400 گرم
- کره : 100 گرم
- سیر : 2 حبه
- سیر داغ : 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه ، فلفل و نمک : به مقدار کافی
طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو
مرحله اول
در مرحله اول پخت میرزاقاسمی با گردو ،بادمجان ها را روی منقل یا کباب پز ، کباب کنید و بعد از اینکه پوستش کاملا سوخت و جمع شد ، پوستش را در بیاورید و به صورت ساطوری خرد کنید.
سپس آن را با دو حبه سیر و یک لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد.
مرحله دوم:
گردوهای آسیاب شده را هم جداگانه در مقداری روغن تفت دهید و به بادمجان ها ی در حال پخت اضافه کنید.بادمجان ها و گردو باید به روغن بیفتند.
مرحله سوم:
گوجه فرنگی ها را هم پوست بکنید و ریز خرد کنید.بعد آنها را با کره و سیر داغ تفت دهید. بعد به همراه ادویه جات به بادمجان و گردوی در حال پخت اضافه کنید.حرارت را کاملا کم کنید تا مواد له شوند.
مرحله پایانی:
در مرحله آخر پخت میرزاقاسمی، تخم مرغ ها را جداگانه نیم رو کنید و روی آن بگذارید.
منبع : سایت نمناک