ورقه گیلکی

نوعی کوکوی بادمجان گیلکی به نام ” ورقه گیلکی ” که همراه با کته میل می شود از محبوب ترین غذاهای سنتی گیلان به شمار می رود. مواد اولیه ای که در تهیه این غذا به کار برده می شود شامل بادمجان، روغن، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه می باشد. این غذا با بوی مطبوعی که دارد بسیار اشتها برانگیز است و روش پخت بسیار آسانی دارد.

مواد لازم برای ورقه گیلکی

  •  بادمجان متوسط: 3عدد
  • تخم مرغ: 4 تا 5 عدد
  • روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
  • زردچوبه: یک قاشق چای خوری

طرز تهیه ورقه گیلکی

بادمجان ها را پس از شستن ، پوست بگیرید و به ضخامت 2 سانتی متر و به صورت حلقه ای ببرید .اگر بادمجان ها پوست نازک هستند میتوانید با پوست خرد کنید.

سپس روی آن نمک بریزید و حدود یک ساعت در سبد قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و  موقعه سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند.

بعد بادمجان ها را بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود.  بادمجان ها را خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید.

سپس روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.

تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و به همراه ، نمک ، فلفل و زردچوبه هم بزنید تا یکدست شوند.

تابه  نچسبی را انتخاب کنید و کف آن را چرب کنید و بادمجان های سرخ شده را کف تابه بچینید. سپس تابه را روی شعله متوسط قرار دهید و تخم مرغ ها را روی بادمجانها بریزید تا بسته شوند. بعد از 6 دقیقه پختن تخم مرغ ها ، تابه را از روی حرارت بردارید و ورقه گیلکی را داخل ظرف مورد نظر بکشید و برش بزنید. 

ورقه گیلکی را در کنار گوجه فرنگی و برنج کته سرو کنید.

نکات
  • اضافه کردن نصف قاشق چای خوری دارچین اختیاری است.
  • اگر بادمجان پوست نازک است آن را با پوست خرد و سرخ کنید.

منبع: سایت تابناک

یک پاسخ ارائه کنید