شش انداز
یکی دیگر از غذاهای بدون گوشت که بسیار مقوی و خوشمزه است ” شش انداز ” نام دارد غذایی که در گیلان طرفداران بسیار زیادی دارد و البته گردشگران نیز هر زمان گذرشان به این شهر می افتد از این غذای خوشمزه تهیه می کنند. این غذا یا بهتر است بگوییم این خورش با بادمجان، رب انار، روغن، پیاز سرخ شده، گردوی ساییده شده پخته می شود و همراه با برنج سرو می شود.
مواد لازم برای شش انداز بادمجان
- بادمجان قلمی بدون تخم : 5 عدد
- پیاز سرخ کرده :4 قاشق سوپخوری
- رب انار:2 قاشق سوپخوری
- مغز گردو ساییده شده :300 گرم
- نمک، فلفل ، زردچوبه و روغن : به میزان لازم
طرز تهیه شش انداز بادمجان :
بادمجان ها را پوست بکنید و به صورت حلقه ای برش بزنید و مقداری نمک به آن آغشته کنید و در سبد قرار دهید تا یکی دو ساعت بماند و تلخی احتمالی آن برطرف شود.
همچنین هنگام سرخ کردن هم روغن کمتری مصرف کند.قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
سپس مغز گردو را داخل آن تفت دهید. بعد پیاز سرخ شده را همراه زردچوبه در گردوی تفت داده شده بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
بعد رب انار و 2 تا 3 پیمانه آب ولرم داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا خورش با حرارت کم جا بیفتد.
در حین پخت خورش مقداری نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید.بادمجان های نمک زده را در زیر آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود.
سپس آن را خشک کنید و در روغن سرخ کنید.بادمجان های سرخ شده را داخل خورشت بریزید تا خورش لعاب انداخته و آرام آرام جا بیفتد
این خورشت خوشمزه را در کنار برنج سرو کنید و از طعمش لذت ببرید.
منبع: سایت نمناک