کلوچه فومن

مواد لازم برای تهیه کلوچه فومن

  • آرد ۳ لیوان
  • خمیر مایع ۱ قاشق غذا خوری
  • شکر ۱ قاشق غذا خوری
  • کره ۵۰ گرم
  • نمک کمی
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱ لیوان

مواد میانی کلوچه فومن

  • گردوی آسیاب شده ۲۰۰ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • کره ۵۰ گرم
  • پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
  • وانیل ۱ قاشق چایخوری
  • پودر هل نصف قاشق چایخوری

رومال

  • زعفران دم کرده ۱ فنجان
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • سیاه دانه به میزان لازم

مرحله اول: آماده سازی خمیر

ابتدا شیر ولرم را در یک کاسه بریزید و خمیر مایع را به همراه شکر به شیر اضافه کنید و هم بزیند تا خمیر مایع آماده شود. سپس در یک ظرف دیگر آرد را با نمک الک کرده و در ظرف بریزید و کره نرم شده را به همراه زرده تخم مرغ با آرد مخلوط کرده و هم بزنید و خمیر مایع آماده شده را به آرد و بقیه مواد اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر بدست بیاید. روی خمیر را بپوشانید و زمان دهید تا حجمش تغییر کند.

مرحله دوم: آماده سازی مواد میانی کلوچه فومن

برای آماده سازی مواد میانی کلوچه فومن فقط کافی است که تمام مواد را باهم ترکیب کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود و برای کار آماده شود و در آخر کنار بگذارید تا از آن در بین کلوچه فومن استفاده کنید.

مرحله سوم: تقسیم کردن خمیر

وقتی حجم خمیر تغییر کرد و آماده شد، روی میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را بر روی میز کار بگذارید و کمی خمیر را ورز دهید و سپس خمیر را تقسیم کرده و چانه بگیرید. سعی کنید چانه ها یک دست باشد.

مرحله چهارم: شکل دهی به کلوچه فومن

یکی از چانه های خمیر کلوچه را برداشته و در دست پهن کنید و به مقدار ۱ قاشق از مواد میانی آماده شده بر روی خمیر قرار دهید و خمیر را بر روی مواد میانی جمع کنید و گلوله کنید و دوباره کمی پهنش کنید که در صورت تمایل روی کلوچه فومن را با مهر، مهر بزنید و یا با چنگال و یا در خودکار بر روی کلوچه را طرح بیاندازید. به همین ترتیب تمامی کلوچه فومن ها را آماده کنید.

مرحله پنجم: آماده سازی رومال کلوچه

یک کاسه را برداشته و تمامی مواد که برای رومال گفته شد را با هم مخلوط کرده و به کمک برس قنادی بر روی کلوچه فومن ها از رومال بزنید. روی کلوچه ها را سیاه دانه بپاشید و بر روی سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید.

مرحله ششم: پخت کلوچه فومن

فر را روشن کرده با حرارت ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید تا گرم شود. در این مدت به کلوچه فومن ها هم دوباره زمان دهید تا کمی استراحت کنند و سپس بعد از گذشت این زمان سینی کلوچه فومن را در فر بگذارید و به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا پخته شود. بعد از پخت، کلوچه فومن شما آماده است. بعد از کمی خنک شدن آماده سرو نیز می باشند.

نکات کلیدی تهیه کلوچه فومن

  1. مواد میانی کلوچه فومن اصل، دستور داغده شده نیز می باشد. ولی در صورت تمایل می توانید آن را تغییر دهید.
  2. برای طرح انداختن کلوچه فومن حتما نیازی به مهر نیست و شما با هر ابزاری می توانید  روی کلوچه را طرح بیاندازید.
  3. برای آماده سازی اولیه خمیر کلوچه می توانید بعد از اماده شدن خمیر آن را با وردنه پهن کنید و سپس با سر لیوان خمیر را برش بزنید تا کلوچه شما یکدست در بیاید.
  4. توجه فرمائید از سینی خود فر برای پخت استفاده نکنید و از سینی با جنس چدن و یا آلمینومی نیز استفاده کنید.
  5. توجه کنید که مقدار ادویه های گفته شده در دستور قاشق چای خوری سرصاف نیز می باشد. یعنی به طور مثال دارچین ۱ قاشق چایخوری سر صاف. خیلی پر از ادویه ها استفاده نکنید.

 

یک پاسخ ارائه کنید