باقالی قاتوق

از آنجایی که ” باقالی قاتوق ” یکی از معروفترین غذاهای گیلان محسوب می شود پس به طور حتم اسمش به گوشتان خورده است. اگر در سفر خود این غذا را امتحان نکنید یک فرصت طلایی را از دست داده اید چرا که طعم بی نظیر آن محال است از یادتان برود.

برای درست کردن باقالی قاتوق نیاز است که روغن، تخم مرغ، لوبیای پوست کنده گیلان معروف به پاچ باقلا، نمک، شِوِد (نوعی سبزی) و سیر استفاده کنید.

مواد لازم باقالی قاتوق

مواد لازم میزان لازم
پاچ باقلا 300 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
کره و یا روغن زیتون 50گرم
سیر 4 حبه
آب 1 لیتر
زرد چوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دارچین به میزان دلخواه

طرز تهیه باقالا قاتق گیلانی

مرحله اول : 

برای تهیه باقالا قاتق ابتدا پوست باقلا ها را جدا کنید و در تابه و یا قابلمه ای مناسب به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید.

مرحله دوم :

پس از اینکه باقالا ها را مقداری تفت دادید سیر ها را پوست بگیرید و بشورید. سیر ها را رنده کنید و به باقلا ها اضافه کنید تا بوی سیر بلند شود. 

مرحله سوم : 

شوید خشک را کم‌کم به باقلا ها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. 

مرحله چهارم : 

 زردچوبه و نمک را نیز به مواد باقالی قاتوق اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.

مرحله پنجم :

 فلفل سیاه و دارچین را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید. دارچین کاملا دلخواه است شما می توانید آن را اضافه نکنید.

مرحله ششم : 

در ادامه ا لیتر آب روی آن ها بریزید تا باقلا نیم پز شود و آب به جوش آید. 

مرحله هفتم :

وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه کنید. تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند.

نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی

پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواربار می توانید بخرید. 

پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له میشود.

 تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.

شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.

اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.

حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.

از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود. 

این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیر ترشی، ماست و خیار سرو می شود.

اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید. 

منبع : سایت نمناک

یک پاسخ ارائه کنید