شامی رشتی با لپه
یکی از محبوب ترین کوکوهای رشتی که به شامی پوک معروفه و از ترکیب لپه پخته شده و گوشت ریش ریش شده تهیه میشه. این شامی بسیار لذیذ و خوشمزه است و اگر تا حالا امتحانش نکردید، پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید.
شامی رشتی لپه
- لپه پاک کرده نیم کیلو
- تخم مرغ ۵ عدد
- زعفران سابیده شده یک قاشق چایخوری
- جوش شیرین یک قاشق مربا خوری
- پیاز ۱ تا ۲ عدد
- نمک و فلفل به مقدار کافی
گوشت را تکه تکه میکنیم و میشوییم و بعد میاز را خرد میکنیم و گوشت و پیاز را بدون آب در ظرفی میریزیم و حرارت ملایم میگذاریم تا آب گوشت کشیده و پیاز نرم شود.
سپس لپه را به دقت میشوییم و با کمی نمک و مقداری آب میگذاریم کاملا بپزد بطوریکه بعد از پختن آب نداشته باشد.
گوشت را یکبار چرخ کرده سپس گوشت و لپه را مخلوط میکنیم و مخلوط را باهم چرخ میکنیم.
تخم مرغ ها را در ظرفی میشکنیم و کمی جوش شیرین را در یکی دو قاشق آب سرد حل میکنیم و داخل تخم مرغ میریزیم.
بعد زعفران سابیده را در یکی دو قاشق آبجوش حل میکنیم و با کمی نمک و فلفل در تخم مرغ میریزیم و مایه گوشت و لپه را که کاملا سرد شده داخل مایه تخم مرغ میریزیم.
بعد خوب تمام مواد را باهم مخلوط میکنیم و مالش میدهیم.
سپس مقدار زیادی روغن در ماهیتابه میریزیم و روی گاز میذاریم تا داغ بشه.
بعد روی یک نعلبکی را پارچه نازکی میکشیم و تَه پارچه را در دست جمع میکنیم و دست را کمی مرطوب میکنیم و از مایه گلوله هایی به قدر یک نارنگی برمیداریم و روی پارچه که به نعلبکی کشیده ایم بثورت دایره باز می کنیم بطوریکع اطراف دایره از وسط آن کمی نازکتر باشد و با انگشت وسط شامی را سوراخ میکنیم.
بعد آنرا بدست دیگر برمیگردانیم و با احتیاط در روغن کاملا داغ می اندازیم و روغن باید روی شامی لپه را کاملا بپوشاند و بدون آنکه دست بزنیم میگذاریم یک طرف شامی کاملا برشته شود.
بعد با کفگیر آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر ان سرخ شود و بعد آن را در صافی میگذاریم تا روغن زیادی آن گرفته شود و بهمین ترتیب تمام شامی لپه را سرخ میکنیم.
دقت کنید که با این مقدار مواد معمولا ۱۵ عدد شامی تهیه میشود.
شامی لپه را در یک دیس میچینیم و فاصله بین شامی ها را با یک حلقه لیموترش و یک برگ جعفری میگذاریم و اطراف آن را با جعفری و حلقه های گوجه فرنگی یا تربچه تزئین میکنیم.
منبع: سایت گیلان فود