اشپل لقمه

یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی گیلان که مورد توجه بسیاری از مردم ایران میباشد اشپل لقمه نام دارد. معمولاً در مراسم ها از این غذا تهیه می کنند چرا که هم زمان پخت کمتری نیاز دارد و همین این که زیبایی سفره های مهمانی را جذاب تر میکند.

برای این که طعم و بوی نابی را در این غذا حس کنید حتماً باید مواد اولیه تازه در آن استفاده شود چرا که هرچه سبزیجات و مواد تشکیل دهنده این غذا از بهترین و تازه ترین نوع باشد به همان اندازه ظاهر و بوی خوشی از آن ساطع می شود.

برای تهیه ” اشپل لقمه ” خوشمزه به موادی همچون اشپل، برنج، گردو، پیاز، سیر، رب انار، سبزی های معطر نعنا، پونه و تره ساطوری شده، تخم مرغ، نمک، فلفل، گلپر، روغن و نان نیاز است.

مواد لازم برای اشپل لقمه

  • اشپل (متعلق به ماهی سفید):یک دست
  • برنج (پخته شده به صورت کته):5قاشق غذاخوری
  • پیاز:1عدد
  • گردو:7عدد
  • سیر:6حبه
  • رب انار (ترش):1قاشق غذاخوری
  • سبزی (شامل گشنیز،نعنا،پونه و تره ساطوری شده):10قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ:3عدد
  • نمک:به میزان لازم
  • فلفل:به میزان لازم
  • گلپر:به میزان لازم
  • روغن:به میزان لازم
  • نان (نان لواش یا خمیر پیراشکی):به میزان لازم

طرز تهیه اشپل لقمه

 اشپل ماهی را پس از شستن در کاسه ای بریزید و پوست نازک و رگه های آبراه آن را بگیرید و با چنگال بافت های آن را از هم جدا کنید.

سپس برنج پخته شده را به همراه گردو ، سیر و پیاز مخلوط کنید و از چرخ گوشت رد کنید .

بعد مخلوط برنج را به اشپل ماهی اضافه کنید. به مخلوط ترکیب شده تخم مرغ ، رب انار ، سبزی ساطوری شده ، نمک ، فلفل و گلپر را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کاملا با هم یکدست و منسجم شوند.

مواد را داخل تابه ای بریزید و با چند قاشق آب ، روی حرارت ملایم  قرار دهید  تا کمی بپزد.بعد از نیم ساعت تفت دادن مواد مخلوط شده اشپل ، انها را لای نان و یا خمیر پیراشکی قرار دهید و در روغن داغ و قوطه ور شده سرخ کنید. 

نکاتی در مورد پخت اشپل لقمه:

شما میتوانید این لقمه ها را با نان باگت هم طبخ کنید.به این صورت که نان ها را به اندازه های 2 سانتی متر ببرید و خمیر داخل آن را بیرون بیاورید.

سپس تابه ای را تا ارتفاع یک سانتی متر از روغن پر کنید و نان ها را درون تابه قرار دهید و با قاشق از مواد آماده شده در وسط نان ها بریزید و ساندویج ها را سرخ کنید.

در این روش نیازی هم به پخت مواد از قبل نیست.

همچنین میتوانید مواد را بجای پختن به مدت 15 دقیقه در فر داغ شده قرار دهید.

منبع : سایت نمناک

 

یک پاسخ ارائه کنید