خورش فسنجان

خورش فسنجان ” گیلان از آن دسته غذاهایی است که در بین مردم شهرهای مختلف ایران طرفداران بسیار زیادی دارد و به خاطر طعم بی نظیری که دارد مهمان سفره بسیاری از ایرانیان می باشد و از قدیمی ترین غذاهای سنتی ایرانی که متعلق به دوره ساسانیان است به شمار می رود.

طعم ملس این خورش حس بسیار خوبی در وجود هر کسی ایجاد می کند. ناگفته نماند که در مناطق شمالی این غذا گاهی اوقات با گوشت قلقلی و گاهی اوقات با گوشت اردک تهیه میشود. مواد به کار رفته در این غذا عبارتند از:مغز گردو، رب انار، مرغ، پیاز، روغن مایع، شکر، زعفران آب کرده، نمک، زردچوبه و فکر سیاه.

مواد لازم برای خورشت فسنجان

  • مغز گردو ی آسیاب شده 500 گرم
  • گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
  • رب انار 1 پیمانه معادل 300 گرم
  • شکر 3 تا 4 قاشق غذا خوری
  • آب لیمو 3 ق غ
  • فلفل 1 قاشق مربا خوری
  • نمک 1 قاشق مربا خوری
  • رب گوجه فرنگی 1 الی 2 ق غ سر صاف
  • پیاز رنده شده 1 عدد متوسط

طرز تهیه مرحله به مرحله خورشت فسنجان

ابتدا مغز گردوی آسیاب شده را به همراه پیاز رنده شده و 3 پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت بالای گاز قرار میدهیم تا به جوش بیاید.

جوشیدن گردو ها با رب

وقتی 5 دقیقه جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم گردوها 20 دقیقه دیگر با اضافه شدن رب بجوشند.در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و با حرارت ملایم مرغ ها را سرخ میکنیم.برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود کمی زردچوبه روی آن میپاشیم.

اضافه نمودن رب انار به خورشت فسنجان

بعد از سرخ شدن مرغ ها را کنار میگذاریم. به سراغ گردوهای در حال پخت می رویم و آن را هم میزنیم و بعد از 20دقیقه رب انار را به همراه نمک ، فلفل ، آبلیمو و همین طور شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند.

اگر در این مرحله حس کردید آب خورشت کمه میتونید از آب سرد یا آب یخ داخل آن بریزید.

مرحله اضافه کردن مرغ به خورشت فسنجان

نیم ساعت دیگر هم‌زمان می دهیم تا موادی که به خورشت اضافه شد با بقیه مواد به آرامی بجوشد. بعد از این مراحل مرغ ها را داخل خورشت اضافه میکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه میکنیم و منتظر می شویم تا خورشت جا بیفتد.

خورشت آماده شده را با برنج سفید نوش جان کنید.

نکات مهم برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان :

  1. برای اینکه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخ گوشت چرخ کنید.
  2. گردو را زیاد تفت ندهید چون تلخ می شود. همچنین نباید خام  هم داخل خورش ریخت چون طعم و بو بدی به خورشت میدهد.
  3. برای به روغن افتادن خورش بعد از تفت دادن گردو ، سریعا به آن آب سرد یا چند تکه یخ اضافه کنید.
  4. اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید باز هم برای طعم بهتر و خوش رنگ تر شدن خورشت ،حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به آن اضافه کنید. 
  5. اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است برای قشنگ‌تر شدن خورشت ،گوشت را به صورت قلقلی داخل خورشت بریزید.
  6. برای لعاب دار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر با توجه به مقدار خورشت ، یک عدد سیب درختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظ تر شود.
  7. برای خوش طعم شدن و لذیذتر شدن خورش میتوان به نسبت مقدار مغز گردو ، یک سوم مغز پسته ی آسیاب شده به آن اضافه کنید.
  8. رب انار را با گردو تفت دهید تا خوش رنگ تر شود.
  9. بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبه کنید تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعی را به خورشت بدهد.
  10. اگر دوست داشته باشید مزه خورشت تان ملس شود از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در غیر اینصورت از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید. 
  11. برای یکنواخت شدن خورشت،بهتر است پیاز را با رنده ریز رنده کنید.
  12.  استفاده از هر گونه ادویه جات کاملا سلیقه ای است.همچنین می توانید یک قاشق چای خوری دارچین را با برگ بو جایگزین نمایید.

منبع: سایت نمناک

یک پاسخ ارائه کنید