پل لیشاوندان

رشت مرکز استان گیلان و یکی از شهر های بسیار با قدمت و اصیل است . در این شهر بناهای تاریخی و سنتی بسیاری وجود دارد که حاکی از هویت این شهر می دهد .
در میانه جمعه بازار رشت در کنار جاده رشت به فومن و در نزدیکی روستای لیشاوندان بر روی رودخانه خوبک ، پلی واقع گردیده که به پل لیشاوندان معروف است . این پل بسیار قدیمی بوده و بر طبق تحقیقات صورت گرفته و اسناد موجود ، این پل متعلق به دوره قاجار است .
از مشخصات معماری این پل می توان به طول ۳۰ متری ، عرض ۶ متری آن اشاره کرد . همچنین این پل دارای یک دهانه طاقدار اصلی می باشد که عرض ۵٫۳۰ متری و دو دهانه فرعی و دو طبقه به عرض هر کدام ۱۵/۲ متر دارد . پل لیشاوندان در کم عمق ترین محل رودخانه احداث شده است . طاق این پل از نوع جناغی با خیز تند است ، حداکثر ارتفاع پل در ناحیه طاق اصلی به ۹ متر می رسد . این پل دارای موج شکن هایی در جهت های مخالف و موافق می باشد . شکل این موج ها به صورت نیم دایره بوده و روی دو پایه میانی ، دهانه های کوچکتری قرار گرفته است . در این پل از آجر و ملات ساروج استفاده شده است ، آجر ها ابعادی برابر با ۵×۲۱×۲۱ سانتی متر دارا می باشند .
در دو طرف محل گذر پل جان پناهی وجود دارد که از وسط به سمت طرفین شیب ملایمی دارد .

پل لیشاوندان در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۷۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۸۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است .

یک پاسخ ارائه کنید