سیر قلیه
” سیر قلیه ” این غذای گیلانی که دستور پخت آن با نکات ویژه اش در آشپزخانه نمناک آموزش داده شده است با طعمی شناخته شده از گوشت اردک یا مرغ و تخم مرغ، لپه، پیاز، سیر تازه، نمک، فلفل زردچوبه درست می شود. گوشت اردک به رنگ تیره است در اکثر غذاهای گیلکی مخصوصاً آن دسته غذا های تیره رنگی که حاوی سبزی هستند از آن استفاده می شود.
مواد لازم برای سیر قلیه گیلانی
- مرغ یا اردک کوچک نصف یک عدد
- پیاز 1 عدد متوسط
- برگ سیر تازه 3 عدد
- لپه 1 پیمانه
- تخم مرغ 3 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان کافی
طرز تهیه سیر قلیه گیلانی
ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس دهید.سپس برگ سیرهای تازه را بشویید و به اندازه های نیم سانتی خرد کنید.مرغ یا اردک را به ابعاد کوچکتر تکه کنید و استخوان های آن را جدا کنید و در روغن سرخ کنید.پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.سپس برگ سیرها را داخل پیاز ها بریزید و کمی تفت دهید.در حین تفت دادن سیرها ، نمک ، فلفل و زردچوبه را به همراه لپه خیس خورده شده اضافه کنید و هم بزنید. پیاز های تفت داده شده را با مرغ های سرخ شده مخلوط کنید و مقداری آب داخل آن بریزید تا با حرارت ملایم کاملا پخته و نرم شوند. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال هم بزنید و وقتی گوشت خورشت پخت و مقدار بیشتر آب غذا گرفته شد تخم مرغ ها را به داخل خورشت اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه غذا را خاموش کنید.
منبع: سایت نمناک